مشاوره آنلاین

دکت ناهید عرب خزایی مشاوره خانواده و ازدواج

مشاوره آنلاین

دکت ناهید عرب خزایی مشاوره خانواده و ازدواج

  • ۰
  • ۰
احساس تنفر و خشم از پدر و مادر

تقریبا روزی نیست که ما مراجعی در خصوص خشم و نفرت انباشه شده در رابطه با پدران و مادران نداشته باشیم. در اکثر جلسات مشاوره و روان درمانی خصومت یا تنفر از رابطه با والدین شنیده می شود. این احساس خشم از پدر و مادر بسیاری از ابعاد و اتفاقات مهم زندگی شما را از نحوه برقراری روابط عاشقانه، ازدواج، زندگی مشترک، موقعیت های زندگی، تربیت کودک و ... را تحت تاثیر قرار می دهد.

احساس تنفر و خشم از پدر و مادر

چند واقعیت در این خصوص وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

1-وقتی از دست پدر یا مادر خود عصبانی هستید اول از همه مطمئن شوید که کدام ویژگی یا صفت های آنان آزار دهنده است که در شما وجود ندارد. حتما قبل از شروع به دعوا با آنان به این ویژگی ها فکر کنید و بعد تصمیم بگیرید. اگر منصف باشید خواهید دید که اکثر چیزهایی که سبب عصبانیت شما می شود در خودتان نیز عینا وجود دارد. باید از دست به یقه شدن با پدر و مادر ها ور دارید و اول رفتار های نامناسب خودتان را اصلاح کنید بعد از آنان شاکی باشید.

2-اصلا کار های پدر و مادر شما عمدا و یا سهوا به شما صده زده است! خب حالا می خوایید چی کار کنید ؟ به خاطر آسیبی که دیدید باید تا آخر عمر به این بهانه که از پدر و مادرتون ناراضی و طلبکار باشید. مسئولیت ها و تصمیمات زندگی خودتان را به عهده نگیرید. چون تو هفت سالگی فلان آسیب رو بهتون زدن؟!! پدر و مادر نا آگانه به شما صدمه زدن، آیا درست است که حالا شما آگانه به خودتون بد کنید ؟!

اصلا حق با شماست و اونا گند زدن ولی منصفانه جواب بدید که چه تضمینی می توانید بکنید که بچه های شما یه روز از آسیب هایی که از شما خورداند شاکی نباشند ؟! ( آسیب خوردن بخشی از روند رشد است. مهم اینه که ما از آسیب هامون آگاه باشیم و ادامشون ندیم)

3-پدر و مادر ها نیز مثل شما آدم هستند. یک آدم دقیقا مثل خودتون... با محدودیت های بی شمار، با اشتباهات زیاد! اونا هم مثل شما می توانند تصمیمات اشتباه بگیرند و آسیب ببینند و آسیب بزنند. پس انتظاراتتون باید متناسب با محدودیت های آنها باشد.

 

پیامد های خشم از پدر و مادر

بسیاری از افراد به طرز وسواس گونه و معتاد گونه ای به تلخی و سیاهی که بر سرشان آمده چسبیده اند و انگار بلد نیستند به گونه دیگری زندگی کنند و به دو از سیاهی ها و زجر ها باشند. باید بدانید که هیچ کاری برای آنچه در گذشته رخ داده جز سوگواری و بستن پرونده غم نمی توان کرد. پس چاره ای جز عبور از خاطرات تلخ گذشته نخواهید داشت. با ماندن در گذشته مهمترین موقعیت های زندگی خود را هر روز از دست می دهید و دچارافسردگی شدید خواهید شد. ولی خبر خوب این است که تا حد زیادی کنترل شرایط فعلی زندگی را دارید. فراموش کردن خاطرت تلخ گذشته و کنترل شرایط حال زندگی کار خیلی سخت ولی شدنی می باشد. منظور ما از صحبت کردن از گذشتن خاطرات تلخ گذشته و چسبیدن به زمان حال زندگی این نیست که در حق پدر و مادر خود لطف کنید بلکه به معنی به صلح رسیدن با خودتان است که بزرگترین لطف را در حق خودتان بکنید. چرا که انرژی زیادی که هر روز در حال صرف کردن کینه ورزی و مرور خاطرات گذشته و ماندن در موضع قربانی می کنید را می توانید در مسیر رشد و استقلال و قدرتمند شدن هدایت کنید. 

 

درمان احساس تنفر و خشم از پدر و مادر

باید تمرین کنید که اشکلات و نقص هایی که در رفتارهای پدر و مادرتان با شما وجود دارد را ببینید نه به عنوان بهونه ای برای ماندن در بدبختی ها و انفعال بلکه برای رفع این نقایص در زندگی و برای تنظیم انتظار و فاصله روانی خود با پدر و مادرهایتان...
اگر هنوزم دارید به آسیب هایی که خوردید ادامه می دید، سعی کنید مستقل تر از والدینتان زندگی کنید اما غر نزنید، زندگی کنید و متوقف نشوید. با همیشه شاکی بودن و خشمگین بودن از پدر و مادرها، خودتون رو از خوب و شاد زندگی کردن و حرکت به سمت جلو در زندگی محروم می کنید.

 

 

نکاتی در مورد خشم از پدر و مادر

1-به دنبال استقلال بروید با همه سختی هایی که دارد. چرا که استقلال یافتن به شما در کاهش خشم از پدر و مادر بسیار به شما کمک می کند.

2-از پدر و مادر نادان و ظالم دور شوید.

3-در مسیر درمان و التیام زخم هایی که دارید به جلو بروید. مشاوره گرفتن در این زمینه از یک مشاوره روانشناس متخصص بسیار می تواند مفید باشد.

4-با همیشه شاکی بودن و خشمگین بودن از پدر و مادر خود، شانس خوب زندگی کردن را و به جلو حرکت کردن در زندگی را از خود می گیرید.

توصیه می کنیم که اگر نسبت به پدر و مادر خود احساس ناراحتی دارید هر چه سریعتر از یک مشاوره روانشناس در این زمینه مشاوره بگیرید.

  • ۹۷/۰۴/۰۲
  • ناهید عرب خزایی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی